Home / Opinione

Opinione

Si shqiptarë duhet t’I themi Po referendumit

Gazmend Aliu Shqipëria në NATO ndërsa NATO gjithashtu nē Kosovë.E vetmja rrugë e cila na drejton në familjen tonë kombëtare të gjithëve bashkë .Bojkoti i referendumit mundēson të vjedhin akoma, të montojnë raste ende ,të na shkelin dhe të na ...

Read More »

AS ZOTI NUK I PRANON LUTJET E MËKATARËVE!

Abdulla Mehmeti Loading... Ka edhe shumë të pathëna për Marrëveshjen e Prespës mes Maqedonisë dhe Greqisë, por edhe Marrëveshjen për bashkëpunim dhe fqinjësi të mirë mes Maqedonisë dhe Bullgarisë, në raport me shqiptarët në Maqedoni, por, kur më rastis të ...

Read More »

“Paqja fillon me buzëqeshje”

Sefer Tahiri Loading... Viti 2001. Ajo ditë ishte shumë e gjatë, nuk mbaj mend të më jetë dukur ndonjë ditë aq e gjatë në media. Pasi kishin përfunduar kronikat e ditës, gazetarët ishin larguar nga redaksia. Në deskun e madh ...

Read More »

EVROPA I KËRKON RRËNJËT E QYTETËRIMIT TË LASHTË TE SHQIPTARËT DHE GJUHA SHQIPE

Abdulla Mehmeti Loading... Populli shqiptar, e në veçanti shqiptarët në Maqedoni, nuk kanë nevojë që ta konfirmojnë dhe forcojnë identitetin kombëtar, historinë, kulturën dhe gjuhën e tyre përmes integrimit në NATO dhe BE, sepse këtë e kanë bërë të parët ...

Read More »

E GJITHË BOTA DEMOKRATIKE BËHET BASHKË, JO EDHE PARTITË POLITIKE TË SHQIPTARËVE NË MAQEDONI

Abdulla Mehmeti Qytetarët shqiptarë në Maqedoni, përpara se të yshten (të entuziazmohen dhe kapen nga magjia) nga tubimet sensibilizuese për përkrahjen e referendumit të 30 shtatorit për ndryshimin e emrit kushtetues të shtetit dhe integrimin e Maqedonisë në NATO dhe ...

Read More »

QËNDRIMI I MEDIAVE FLET SHUMË PËR GJENDJEN AKTUALE NË MAQEDONI

Mediat në gjuhën maqedonase u japin hapësirë edhe partive politike, grupacioneve dhe individëve që shprehin qëndrime ndryshe, që zhvillojnë edhe propagandë kundër Marrëveshjes së Prespës, kundër referendumit të 30 shtatorit dhe kundër integrimit të Maqedonisë në NATO dhe BE, ndërsa ...

Read More »

Maqedonasit që votojnë kundër referendumit,pa dashje janë për Shqipërinë e Madhe

Urim SALIHU Dikush ndoshta e do kaosin, trazirat dhe konfliktin sepse kanë bindjen se kjo mund ti shpëtojë, por shteti nuk është I disa individëve avanturierë që të mbështetur për muri nën vezhgimin e përditshëm nga drejtësia dhe frika e ...

Read More »

Kush duhet të skuqet, turpërohet dhe kërkojë falje popullit shqiptar në Maqedoni?

Abdulla Mehmeti Loading... Statusi i juridik kushtetues dhe politik i shqiptarëve në Maqedoni: Kushtetuta e Republikës së Maqedonisë, e vitit 1991/2001 Preambula „Qytetarët e Republikës së Maqedonisë, populli maqedonas, si dhe qytetarët të cilët jetojnë brenda kufijve të saj të ...

Read More »

Mickovski lideri i VMRO-se apo figura kukull

Urim SALIHU Loading... Maqedonia ka nevoje per nje opozite te fuqishme.Ne momentet me delikate sidomos tani kur eshte referendumi qe duhet te votohet pro dhe te arrihet cenzusi. duhet nje lider maqedonas opozitar qe te tregoje lidership.Te del dhe te ...

Read More »

Mehmeti: Për gjendjen e rëndë mendore dhe fizike të shqiptarëve në Maqedoni

Nga Abdulla Mehmeti Loading... Edhe lepujt, të njohur si gjallesa më frikacake, reagojnë përballë rrezikut për jetën e tyre, ndësa njerëzit nganjëherë tregohen më të dobët se ata përapara fatkeqësive. Këtë e dëshmojnë një pjesë e shqiptarëve në Maqedoni, të ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
}', cookie : true, xfbml : true, version : '{api-version}' }); FB.AppEvents.logPageView(); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));